Shqyrtimi SuperVPN

rekuizitë


 • Shpejtësia: Përdoruesi mund të provojë internet me shpejtësi të lartë në këtë aplikacion
  nga shumica e lokacioneve. Theshtë shpejtësia në këtë shërbim që ka tërhequr
  kaq shumë përdorues të këtij aplikacioni.
 • Juridiksioni: Kompania është e bazuar në
  Singapori dhe vendi ka ligje të rrepta të privatësisë për të mbajtur përdoruesit
  informacioni i sigurt

Cons

 • Pak serverë: Ekzistojnë vetëm gjashtë lokacione të serverëve në rrjetin VPN i cili nuk është i mjaftueshëm nëse shërbimi ka një bazë kaq të madhe të përdoruesit.
 • Lejet e panevojshme: Aplikimi kërkon shumë leje që nuk kanë asnjë lidhje me sigurimin e një shërbimi VPN. Lejet janë aq shumë sa është e barabartë me lejimin e aplikacionit për të marrë përsipër pajisjen tuaj Android.

Përmbledhje

Para dhe Pas Lidhjes

SuperVPN është një gjigant në Play Store me
më shumë se 50 milion instalime.

Ky aplikacion me madhësi të vogël prej vetëm 4.1 MB kërkon Android 4.0.3 ose më shumë për të ekzekutuar versionin aktual të aplikacionit i cili është 2.1.0.

Popullariteti i këtij aplikacioni celular
mund të hamendësohet nga fakti se ajo ka një vlerësim mesatar prej 4,3 yje nga 5
pasi më shumë se 600k përdorues e kanë vlerësuar atë. Aplikacioni është në dispozicion vetëm në Dyqanin Luaj.

Kjo aplikacion është pronë e SuperSoftTech
e cila është një kompani me qendër jashtë Singaporit. Singapori nuk është ndër vendet me 14 sy dhe ndihmon edhe privatësinë individuale.

Shtë e vështirë të thuhet nëse aplikimi është
një shërbim VPN ose vetëm një shërbim përfaqësues. Nuk ka asnjë informacion të dhënë rreth
specifikimet teknike të produktit.

Megjithatë, vlerësimet vlerësuan si më të dobishmet,
mos e portretizoni aplikacionin në një dritë shumë pozitive.

Në këtë përmbledhje,
ne do të shqyrtojmë të gjitha aspektet teknike, ligjore dhe funksionale të kësaj
aplikacion. Ne do të vlerësojmë sigurinë e të dhënave të përdoruesit dhe do të përpiqemi të vlerësojmë
ecuria e aplikacionit.

Servers

Vendndodhje të ndryshme të serverëve

Serverat janë ndërtesa themelore e një
VPN. Numri i serverëve dhe vendndodhja e serverëve kanë një rol vendimtar në përcaktimin e cilësisë së
shërbim i disponueshëm në një rrjet VPN.

Më shumë numër serverësh sigurojnë që serverët të mos pësojnë densitet të lartë
trafiku i internetit, dhe përdoruesit marrin lidhje më të mira në rrjet për periudha më të zgjatura.

Vendndodhjet e serverëve janë thelbësore në një shërbim VPN si afërsia e
përdoruesi nga një server VPN ka një rol për të luajtur në shpejtësitë që merr përdoruesi
në pajisjen e tij / saj. Ndihmon shumë nëse një server VPN është në afërsi të
përdorues.

Mjerisht, rrjeti i serverëve të SuperVPN
përbëhet vetëm nga një pjesë e vogël e serverave. Ekzistojnë vetëm gjashtë lokacione të serverit
në këtë shërbim.

Po! Vetëm gjashtë lokacione të serverit për një VPN
aplikacion i cili ka shërbyer shërbimet e tij për më shumë se 50 milion përdorues në të gjithë
Bota. Ata nuk e kanë specifikuar numrin e serverëve në rrjet.

Dy nga gjashtë serverët e disponueshëm janë për
vetëm klientët VIP, domethënë ata që janë pajtuar në shërbim.

Ne pamë shumë vlerësime të përdoruesve
duke u ankuar për çështjen e lidhjes në këtë shërbim. Ata përmendën si
aplikimit i duhet një kohë e gjatë
lidheni në rrjet. Një arsye e mundshme pas kësaj çështje mund të jetë
trafiku i densitetit të lartë të internetit në serverë.

Asnjëherë nuk ka pasur mundësi të përkushtohet
serverat në rrjet sepse ka kaq pak prej tyre. Përdoruesit nuk marrin asgjë
serverat kushtuar ndarjes ose transmetimit të skedarëve P2P.

Rrjeti i shërbimit të serverit nuk shkon mirë me reputacionin e aplikacionit
fare. Ne mendojmë se ofruesi i shërbimit duhet të përmirësojë rrjetin e serverit
në mënyrë që përdoruesit të provojnë lidhje më të mira.

siguri

Të dhënat e trafikut të internetit në një VPN janë
shërbimi transmetohet përmes një të siguruar
protokoll. Ka protokolle të ndryshme në dispozicion për shërbimet për të bërë një
zgjedhje. Protokollet ndryshojnë për sa i përket
siguria dhe shpejtësia, dhe protokollet më të përdorura
janë përzierja më e mirë e shpejtësisë dhe sigurisë.

Shumë shërbime lejojnë shumëfish
protokolet, dhe përdoruesit duhet të zgjedhin protokollin e tyre të preferuar.

Përveç formës së tunelit të të dhënave përmes a
protokoll i siguruar, shërbimet VPN encryptojnë të dhënat gjithashtu. Kriptimi gjithashtu
vjen në madhësi të ndryshme, dhe madhësia ndikon
konsumi i fuqisë përpunuese të pajisjes dhe shpejtësia e të dhënave
transmetim.

SuperVPN ka bërë shumë pretendime të paqarta
në lidhje me sigurinë në produkt. Ata thanë që të dhënat janë të koduara dhe se ato përdorin më të sigurtat
Zgjidhje VPN.

Ata nuk kanë specifikuar detajet teknike
të sigurisë në produkt siç është madhësia bit e enkriptimit ose
protokoll i përdorur. Ne u përpoqëm t’i kontaktonim ata për të ditur më shumë rreth detajeve, por ne
nuk mori përgjigje.

Si tani,
nuk ka asnjë arsye konkrete për ne që të besojmë se produkti është i sigurt
mjaft. Për shkak të padisponueshmërisë së informacionit, mundësia e
shërbimi duke qenë shumë i sigurt nuk mund të përjashtohet gjithashtu.

Karakteristikat e sigurisë shtesë si vrasja
kaloni mungojnë te klienti. Switch Kill automatikisht ndalon internetin
trafiku nëse lidhja VPN bie.

Privatësia dhe lejet

Leje të ndryshme (Ahem!) Duhej të instalohej Aplikacioni

Ne përmendëm tashmë që shërbimi është i vendosur në Singapor. Vendi nuk është ndër
14 vendet e Sytë dhe ligjet lokale janë shumë mbështetëse të individit
intimitet.

Por kjo nuk duket se ka shumë rëndësi brenda
ky rast Politika e privatësisë së shërbimit nuk është shumë bindëse, dhe
aplikacioni kërkon shumë leje dhe fiton hyrje në shumë prej seksioneve të
pajisja.

Ofruesi i shërbimit informon se asnjë prej tyre
aktiviteti i përdoruesit monitorohet ndërsa
duke përdorur shërbimin. Ata nuk dhanë asnjë informacion në lidhje me faktin se nëse koha
pulla, vëllimi i të dhënave dhe informacioni në lidhje me serverët të cilëve u mor përdoruesi
i lidhur.

Sidoqoftë, ata kanë njoftuar përdoruesit se
adresa IP e përdoruesit do të regjistrohet.
Ka shumë shërbime VPN bazuar në Singapor, dhe shumë prej tyre nuk i bëjnë
ruaj adresën IP të përdoruesit.

Nëse flasim për lejet që
aplikacioni kërkon, atëherë është një nga aplikacionet më depërtues që kemi hasur
dhe kërkon shumë akses shtesë.

Le të shohim së pari nevojat
lejet që duhet të marrë çdo ofrues i shërbimit VPN për të siguruar shërbimin në pajisjet Android.

Aplikacionet VPN kërkojnë qasje të plotë në rrjet,
modifikoni cilësimet e sistemit, lexoni konfigurimin e shërbimit Google dhe lejen për të
shikoni lidhjet e rrjetit për të drejtuar trafikun e internetit të përdoruesit përmes VPN
rrjet. Këto leje janë të domosdoshme që një shërbim VPN të funksionojë.

Edhe pse këto leje i japin ofruesit të shërbimit shumë kontroll mbi të dhënat e internetit të përdoruesit, do të jetë e pamundur të ekzekutoni një aplikacion VPN pa këto leje.

Një shërbim VPN nuk ka nevojë të marrë ndonjë
leje tjetër për të gjurmuar trafikun e përdoruesit përmes rrjetit VPN, por kjo
shërbimi kërkon shumë më tepër se kaq.

Ata duan qasje në të dhënat e aplikacionit, informacionin
në lidhje me llogaritë në pajisje, vendndodhjen
të përdoruesit, statusin e telefonit, ruajtjen e telefonit, ruajtjen e mediave dhe sende të tjera të ngjashme
gjithashtu.

Ne nuk e kuptojmë pse shërbimi ka nevojë
qasje në pothuajse të gjitha pjesët e pajisjes së përdoruesit. Dhënia e të gjitha aplikacioneve
këto leje janë si trajtimi i pajisjes tuaj
te një person tjetër dhe i lejon atij të bëjë gjithçka që dëshiron të bëjë në pajisje.

Ata nuk kanë përmendur ndonjë arsye për këtë
pse ata duan të hyjnë kaq thellë në pajisjen e përdoruesit.

Përdoruesi gjithashtu mund të mërzitet shumë nga reklamat gjithashtu. Por këto reklama paguajnë
që shërbimi të vazhdojë të funksionojë, kështu që ne nuk do të ankohemi shumë për të. Përdoruesit
mund të regjistroheni në shërbim nëse duan të heqin qafe reklamat.

Përdoruesit duhet të mbajnë në mend se kjo aplikacion lejon
palët e treta për të ruajtur të dhënat e cookie-ve në pajisjen e përdoruesit

Shërbimi nuk ka qenë shumë transparent,
dhe ata nuk do të kujdesen shumë për vlerësimet e klientëve gjithashtu. Ne mezi
pa ndonjë përgjigje nga shërbimi për vlerësimin e ndonjë prej përdoruesit.

Ata madje nuk kanë një uebfaqe zyrtare
ku klienti mund të dijë më shumë rreth organizatës ose t’i arrijë ato.

Ne nuk jemi të sigurt për ruajtjen e
të dhënat e përdoruesit dhe privatësinë e këtij aplikacioni. Ashtë një kërkesë e madhe të besosh një të tillë
shërbim i errët me të gjitha informacionet e ndjeshme në pajisjen e një përdoruesi.

shpejtësi

Shpejtësia para dhe pas lidhjes duke përdorur aplikacionin Speedtest.net

Me këtë
koha, nuk kishim gjetur asnjë arsye që
do të shpjegonte popullaritetin e produktit. Supozimi ynë i vetëm ishte se është
ndoshta shpejtësia në rrjet e cila ka tërhequr kaq shumë njerëz në
shërbim.

Ne bëmë testet e shpejtësisë dhe zbuluam që
shërbimi ishte në gjendje të jepte më shumë se 80% të shpejtësisë origjinale në mënyrë të qëndrueshme
bazë.

Shpejtësia është shumë e mirë por jo e mahnitshme apo mbresëlënëse nëse e krahasojmë me shpejtësinë që janë aplikacionet e tjera VPN
gjeneruese. Shumë aplikacione VPN kanë shpejtësi dalëse në linja të ngjashme si SuperVPN.

Duhet të përmendim gjithashtu se nuk ishte e lehtë të lidhesh me shërbimin në
të gjithë. Mund të ju kërkojnë disa përpjekje për t’u lidhur me rrjetin. Ne mendojmë se kjo çështje mund të jetë për shkak të
trafiku me densitet të lartë përmes serverave.

Duke mbajtur parasysh faktin që shërbimi
siguron shpejtësi të tilla falas, ne mendojmë se kjo mund të jetë arsyeja e vetme që
kaq shumë njerëz kanë preferuar këtë aplikacion. Por përdoruesi merr reklama si dhe në pazar.

Ndërfaqja e përdoruesit dhe Përvoja

Në përgjithësi, celular
aplikacionet janë shumë intuitivë, dhe shërbimet vazhdojnë të kërkojnë mënyra për të bërë
ndërfaqja e përdoruesit po aq interesante sa
i mundshëm.

Por prodhuesit e SuperVPN duket se kanë një
mënyra e ndryshme e të menduarit. Ndërfaqja e përdoruesit të aplikacionit nuk jep asnjë
tregues se ai ishte krijuar për të rritur përvojën e përdoruesit.

Një gjë e dukshme në lidhje me përdoruesit
ndërfaqja është se pjesa më e madhe e hapësirës së saj ka qenë
kushtuar ofruesve të reklamave. Në ekranin fillestar,
përdoruesit nuk marrin asgjë tjetër përveç një buton lidhës.

Për opsionet, përdoruesit i shërbehet asgjë përveç aftësisë për të
zgjidhni një nga disa opsionet e disponueshme të serverit. Artikujt e tjerë në menunë e opsioneve nuk janë shumë të dobishme për të rregulluar
aplikacioni.

Por nuk mund të presësh shumë nga një e tillë
aplikacion me madhësi të vogël. Dizajni minimalist mund të përshtatet me shijen e shumë përdoruesve
gjithashtu.

Sidoqoftë, mbetet fakti që aplikacioni bën
mos i siguroni përdoruesit shumë mundësi.
E gjithë ajo që përdoruesi mund të bëjë është ose të lidhet me rrjetin ose të ndryshojë serverin.

Çmimeve

Shtë një nga aplikacionet ku do t’i rekomandojmë përdoruesit të vazhdojë të përdorë
shërbimi falas nëse nuk janë nga Japonia ose Britania e Madhe. Le të përpiqemi t’ju shpjegojmë logjikën që qëndron pas një arsyetimi të tillë.

Para së gjithash, ju mund të regjistroheni në
shërbim për tarifat që variojnë nga 5 USD në 4,33 USD në varësi të kohëzgjatjes së
pajtimin tuaj.

Dallimi në mujor dhe në
Normat e pajtimeve vjetore nuk janë shumë, dhe shërbimi nuk jep shumë
për klientët që janë në një hark të gjatë.

Përfitimet e të qenit përdorues i pajtuar janë se nuk do të merrni asnjë reklamë dhe nuk do të merrni
hyrje në vetëm dy serverë ekskluzivë.
përdoruesit që nuk janë pajtuar në shërbim do të kenë qasje në të gjithë
serverë por dy, të cilët klientët VIP mund t’i përdorin.

Ekskluzive
serverat janë në Japoni dhe Angli. Pra, nëse nuk jeni afër njërës prej këtyre
vende, ju mund të mos jeni duke i përdorur shumë këta serverë.

Prandaj, ne mendojmë se shërbimi bën
mos ofroni shumë privilegje për përdoruesit e pajtuar dhe nuk ka asnjë pikë
duke paguar kaq shumë për kaq pak.

përfundim

Deri tani ju duhet të keni një ide për të gjithë
pjesët ku shërbimi mund të përmirësohet. Ndiejmë se duhet të përmirësojë gjithçka, por shpejtësinë.

Politika e privatësisë duhet të jetë shumë më tepër
të detajuara në mënyrë që përdoruesit të kenë një ide të drejtë se çfarë lloj shërbimi janë
do të përdorim Shërbimi gjithashtu duhet të
ofroni shumë më shumë detaje në lidhje me specifikimet e produktit.

Rrjeti i serverëve është shumë i vogël dhe cilësia e dobët e lidhjes është një
temë e përsëritur në shërbim.

Shpejtësitë që përdoruesit marrin në shërbim
janë mbresëlënëse, dhe ne mendojmë se kjo është USP e produktit.

Sidoqoftë, ata duhet të kërkojnë më pak leje si shumica e VPN-së të tjera
aplikacionet gjithashtu nuk kërkojnë një shtrirje të tillë
kontrollin e pajisjes së përdoruesit.

Ne nuk e vlerësojmë këtë aplikacion si një prej tyre
ato më të mirat në dispozicion, por gjithsesi është një shërbim i kënaqshëm.