Shqyrtimi i Turbo VPN

rekuizitë


  • Shpejtësia e lartë: Shërbimi ofron shpejtësi të mëdha nën rrjet. Edhe klientët jo të pajtuar përjetojnë shpejtësi të mëdha, dhe kjo është një nga arsyet kryesore për popullaritetin e shërbimit.
  • Protokolli i Sigurt: Shërbimi siguron lidhje me protokollin OpenVPN. OpenVPN është një nga protokollet më të sigurt që përdoret në shërbimet VPN.
  • Streaming Servers: Përdoruesit mund të lidhen me serverët e dedikuar për transmetim të disponueshëm në shërbim, për të transmetuar me shpejtësi përmbajtjen e tyre të preferuar ndërsa anashkalojnë kufizimet e gjeo

Cons

  • Kriptimi: Nuk ka informacion në lidhje me kriptimin në shërbim. Ofruesi gjithashtu i është referuar produktit si një shërbim përfaqësues shumë herë që na bën të besojmë se të dhënat e përdoruesit nuk janë të koduara fare.
  • Regjistrimi i të dhënave: Ata jo vetëm që regjistrojnë disa informacione të përdoruesve, por gjithashtu lejojnë që palët e treta të ruajnë cookie në pajisjen e përdoruesit.

Përmbledhje – Zgjedhja e njerëzve

Vetëm “Takoni” për t’u lidhur

Turbo VPN është një aplikacion nga Inovative
Lidhja, e cila është një kompani me qendër në Singapor. Vendi nuk është ndër
14-Sytë e vendeve dhe dihet se ka
ligje të rrepta të privatësisë.

Me më shumë se 50 milion shkarkime, Turbo
VPN është ndër aplikacionet më të famshme VPN në android.

Versioni aktual i aplikacionit që është 2.7.8 mbështet android 4.1 dhe më lart
versionet e tij. Madhësia e aplikacionit është vetëm 10 Mb dhe është shumë e lehtë për tu shkarkuar.
aplikacioni është gjithashtu në dispozicion për përdoruesit e iOS.

Në përshkrimin e produktit, shërbimi
ofruesi e ka referuar vazhdimisht produktin si një shërbim përfaqësues, dhe kjo
sugjeron që nuk ka ndonjë kriptim të të dhënave të përfshira për të mbrojtur të dhënat e përdoruesit.

Kryesorja
Arsyeja për popullaritetin e produktit duket se është aftësia e tij për të anashkaluar kufizimet gjeo
dhe lejoni përdoruesin të vizitojë uebfaqe të ndryshme, dhe kjo me shpejtësi shumë të madhe.

Në këtë përmbledhje, ne do të kalojmë nëpër të gjitha
veçoritë e produktit dhe shihni se sa i sigurt është ky shërbim VPN.

Në fund të këtij rishikimi, ju gjithashtu
të keni një kuptim më të mirë të ndryshimit midis një shërbimi të vërtetë VPN dhe një shërbimi përfaqësues.

Serverat – Asnjë përrues, vetëm shikues i bezdisshëm

Opsioni më i shpejtë i serverëve

Serverat janë shtylla kurrizore e një shërbimi VPN.
Numri i serverëve jep një ide në lidhje me aksesin nën rrjet, dhe
një numër më i lartë i serverëve gjithashtu lejojnë që shërbimet VPN të përkulen përpara
përdoruesit.

Sidoqoftë, një numër më i lartë i serverëve nuk ka
garantojnë shërbim të shkëlqyeshëm, por
shanset për të hasur në pengesa rrugore siç janë shpejtësia e ngadaltë për shkak të densitetit të lartë
trafiku i internetit zvogëlohet në një masë të madhe.

Ajo bëhet edhe më e rëndësishme për
produkte të njohura siç është vetë Turbo VPN, për të pasur një rrjet të fortë serverash; ndryshe,
nuk do të jetë e mundur të sigurohen shërbime të kënaqshme për një bazë të madhe të përdoruesve.

Turbo VPN ofron gjithsej 27 server
opsione për përdoruesit VIP, d.m.th., përdoruesit që pajtohen në shërbimet e Turbo VPN.

Ka nëntë mundësi serverash për përdoruesit
të cilët përdorin versionin falas të shërbimit. Sidoqoftë, këta përdorues përbëjnë një
pjesë e madhe e 50 milion bazës së përdoruesve të Turbo VPN.

Serverë të Kufizuar të Lirë

Meqenëse ofruesi merr të ardhura nga reklama nga
duke shfaqur reklama te këta përdorues, ne mendojmë se bëhet e rëndësishme që këta
përdoruesit gjithashtu marrin një cilësi të mirë
shërbime nga ofruesi VPN.

Vendndodhjet e serverëve mbulojnë Veriun
Kontinentet Amerikane, Evropiane, Azia Juglindore dhe Australiane. Nuk ka
vendndodhjet e serverëve në Afrikë dhe Mesme
Lindja.

Përdoruesit nga Afrika dhe Lindja e Mesme
mund të ketë shpejtësi më të ngadaltë në krahasim me pjesën tjetër të përdoruesve.

Aty eshte nje
Mundësia më e shpejtë e serverit në listën e serverëve që lidh përdoruesin me
serveri më i shpejtë në dispozicion për përdoruesin. Por, përveç opsionit më të shpejtë të serverit, nuk ka server
renditja e disponueshme për klientin.

Përdoruesit duhet të lëvizin nëpër server
renditni dhe gjeni një server të vendosur në mënyrë optimale
e cila do t’i përshtatet nevojave të tyre.

Përdoruesit duhet të mbajnë në mend se skedari P2P
ndarja dhe përrua nuk lejohen në këtë shërbim. Nëse dikush i provon këto
metodat e shkëmbimit të skedarëve ndërsa janë të lidhur me rrjetin VPN, ai / ajo mund të marrë të tijin
llogaria e bllokuar.

Me faktet e përmendura më lart, kushtuar P2P
serverat tashmë janë jashtë figurës. Sidoqoftë, përdoruesit marrin pak
serverë të dedikuar për këtë shërbim.

Këta serverë të dedikuar për transmetim janë
në dispozicion vetëm për përdoruesit VIP. Shumica e këtyre serverëve të dedikuar për transmetim janë të drejtuara drejt transmetimit specifik
shërbime të tilla si Netflix dhe Amazon Prime.

Ka disa
serverat e përgjithësuar të rrjedhës, si dhe të cilët janë
të emëruar si “Video” dhe përdoruesit
mund të përdorë njërën nga këto për të transmetuar përmbajtje të disa prej faqeve të internetit më pak të njohura.

Numri i vendndodhjeve të serverit në
shërbimi duket i kënaqshëm. Por ofruesi VPN ende mund të bëjë shumë
përmirësime.

Shtimi i më shumë lokacioneve të serverit dhe përfshirja e veçorive të tilla si radhitja e serverëve
mund ta ndihmojë shërbimin shumë në planin afatgjatë.

Siguria – Jo aq e sigurt për këtë

Shërbimet VPN përdorin metoda të ndryshme për të
mbaj të dhënat e përdoruesit të sigurta. Përvec kursimit të trafikut të internetit përmes
serverat e tyre, shërbimet VPN
shifroni gjithashtu të dhënat.

Të dhënat e koduara zhvendosen përmes sigurt
tunele ose protokolle për të mbajtur të dhënat e sigurta nga çdo përpjekje për shkelje.

Kriptimi i të dhënave parandalon hakerin
nga njohja e përmbajtjes aktuale të aktivitetit në internet të përdoruesit në rast se
trafiku në internet është i komprometuar.

Kriptimi ndryshon në lloj dhe me kriptimin, shpejtësinë dhe sigurinë mbi VPN
shërbimi ndryshojnë gjithashtu. Megjithatë,
Shërbimet e aplikacionit celular VPN jo gjithmonë i kriptojnë të dhënat e përdoruesit për të arritur më lart
shpejtësia e internetit.

Siç kemi diskutuar më herët, ofruesi VPN
e ka quajtur vazhdimisht Turbo VPN si një shërbim proxy VPN në produkt
përshkrim, dhe nuk përmendet lloji i kriptimit që përdoret në
shërbimit. Të gjithë këta faktorë na bëjnë të besojmë se nuk ka kriptim të dhënash brenda
ky shërbim.

Nëse flasim për protokollet, atëherë
shërbimi i siguron përdoruesit një mundësi për të zgjedhur midis dy protokolleve, domethënë OpenVPN dhe IPSec.

Në përgjithësi, shërbimet e proxy tunelit
trafiku me protokolet siç është HTTPS.
Por, protokollet në dispozicion me Turbo
VPN janë shumë më superiore se ato të përdorura në shërbimet e përfaqësuesit.

OpenVPN konsiderohet të jetë një protokoll me
përzierja më e mirë e shpejtësisë dhe sigurisë, dhe është protokolli i paracaktuar në dispozicion
për përdoruesit kur fillojnë të përdorin shërbimin.

Përveç protokolleve, duket se nuk ka tipare shtesë të sigurisë
shërbimi.

Kill Switch, i cili është një tipar mjaft i zakonshëm
në shërbimet VPN, gjithashtu nuk është në dispozicion. Ndërprerësi i vrasjes ndalet automatikisht
trafiku i internetit nëse lidhja VPN bie. Kjo parandalon të dhënat e përdoruesit nga hyrja në internet pa
mbrojtja e një VPN.

Nuk përmendet as mbështetja e IPv6
dhe mbrojtje rrjedhje DNS. Të dyja këto mangësi mund të komprometojnë vendndodhjen
të përdoruesit në internet.

Karakteristikat e sigurisë në shërbimin VPN
nuk duket se janë më të mirët. Ose është rezultat i një jo-informuese
ofruesi i shërbimit, ose është sepse ata në të vërtetë
mos keni veçori të forta sigurie.

Nëse kjo është e para nga arsyet, atëherë ne
dëshironi të sugjeroni ofruesin VPN të
dilni me një përshkrim më informues të produktit dhe hidhni pak dritë
në specifikimet.

Dhe nëse është rasti i fundit, atëherë është një
nevojë e jashtëzakonshme për disa përmirësime të sigurisë në këtë shërbim.

intimitet & lejet – Më shumë leje, më pak intimitet

Lejet e pyetura gjatë instalimit të aplikacionit

Me përfshirjen e tanishme të teknologjisë
dhe interneti në jetën tonë të përditshme, është e pamundur të mbajmë personale
informacion larg nga interneti.

Të dhënat personale janë vaji i ri dhe ka
shumë njerëz pas saj. Qeveritë, ndërmarrjet, bizneset, dhe shumë
grupe të tjera përdorin të dhënat personale të përdoruesve për përfitimin e tyre.

Sidoqoftë, ka shumë gjëra që
njerëzit nuk janë të qetë për ndarjen me të tjerët. Por minatorët e të dhënave nuk u interesojnë,
dhe gjithmonë ka dikush që përpiqet të mbledhë informacionin tuaj personal.

Koncepti i
privatësia në internet është relativisht e re, madje edhe për epokën moderne, dhe për këtë arsye atje
nuk janë shumë udhëzime të rrepta dhe të qarta kur bëhet fjalë për mbledhjen e të dhënave.

Grupet përdorin boshllëqe në qeveri
politikave dhe ndonjëherë edhe thyejnë ligjet për të mbledhur informacione personale të
përdoruesit e internetit. Ajo që shqetëson më shumë është fakti që ndonjëherë
qeveritë mbledhin edhe personale
të dhënat e qytetarëve të tyre dhe i spiunojnë ata.

Duke theksuar rëndësinë e privatësisë
dhe ruajtjen e saj, le të shohim se çfarë masash ndërmerren nga Turbo VPN
për t’i mbajtur të dhënat personale të përdoruesve të tyre të sigurt.

Turbo VPN është nën juridiksionin e
Singapore. Shteti ka relativisht
ligje të rrepta të privatësisë, dhe ka shumë shërbime të VPN që përshëndesin nga Singapori
të cilat shfrytëzojnë këto intimitet të rreptë
ligjet.

Shërbimet VPN me qendër në Singapor nuk janë
me mandat të mbledhë të dhëna nga përdoruesit,
që është rasti me shumë vende të tjera.

Megjithatë, ne nuk e shohim Turbo VPN duke e bërë këtë
shumica e ligjeve lokale, dhe ekziston një sasi e madhe e të dhënave që merren me këtë
shërbim kur krahasohet me shërbime të tjera VPN të Singaporit.

Turbo VPN nuk e regjistron aktivitetin e përdoruesit brenda tunelit, si faqet e internetit
vizituar, ose serverat me të cilët u përdor përdoruesi, ose të dhënat e transmetuara
ndërsa përdorni shërbimin VPN.

Por ata ruajnë adresën IP të përdoruesit,
pullat e kohës, përdorimi i gjerësisë së bandës, informacioni i pajisjes, etj. Kompania deklaron zgjidhjen e problemeve dhe përmirësimin e
produkt, si arsye për këtë mbledhje të të dhënave.

Ekzistojnë disa mbledhje të zakonshme të të dhënave si ruajtja e adresës së postës elektronike dhe
detajet e transaksionit. Ky informacion është i nevojshëm për të ofruar shërbime për përdoruesit.

Meqenëse shërbimi është i disponueshëm si celular
app, ka leje të caktuara të cilat
janë të nevojshme që aplikacioni të ekzekutohet në telefonin tuaj.

Ju duhet t’i jepni shërbimit akses të plotë
rrjetin tuaj, lejoni shikimin e lidhjeve të rrjetit dhe lejet e ngjashme që lidhen me
për lidhjet në rrjet.

Ju gjithashtu duhet të lejoni mundësinë e përdorimit të aplikacionit në Play Install Referrer API, i cili mundëson që aplikacioni të shfaq reklama sipas sjelljes së përdoruesit.

Duke folur për reklama, përdoruesit VIP nuk marrin
ndonjë reklamë gjatë përdorimit të shërbimit. Të gjithë
përdoruesit e lirë do të marrin reklama, dhe ndonjëherë edhe kur aplikacioni nuk po funksionon
sipas disa vlerësimeve.

Aplikacioni lejon gjithashtu cookie të palëve të treta.
Shërbimet e reklamave do t’i përdorin këto cookie për të mbledhur informacione rreth jush, dhe
atëherë ju tregojnë reklamat të cilat supozohet se ndikojnë më shumë tek ju.

Turbo VPN gjithashtu ndan të dhënat tuaja me të tretin
sherbime analitike partie.

Edhe pse është e pamundur të vlerësohet
efekti neto i gjithë kësaj koleksioni të të dhënave, por gjithmonë është më mirë të qëndroni të informuar
dhe kështu të marrin vendime të informuara.

Shpejtësia – Me të drejtë quhet “Turbo”

Shpejtësia është një nga arsyet kryesore që kjo aplikacion VPN është kaq popullor.

Shpejtësia Me & Pa lidhje VPN

Nuk përmendet capping i bandës ose
capping shpejt, kështu që ne po supozojmë se përdoruesit nuk kanë nevojë të shqetësohen për të tilla
çështje të vogla.

Serverat VIP
kanë trafik më të vogël, dhe për këtë arsye është e qartë se shpejtësitë do të jenë më të larta
në serverë të tillë. Por, siç e përmendëm edhe më parë, një pjesë e konsiderueshme e përdoruesve përbëhet nga
përdoruesit jo VIP.

Prandaj, ne kemi kryer testin e shpejtësisë vetëm për
serverat falas. Dhe rezultatet nuk ishin aspak të këqija.

Ne kemi regjistruar shpejtësi rreth 77% të
shpejtësia origjinale për serverin më të shpejtë. Duke marrë parasysh faktin se këto rezultate janë për
serverat falas, ky shërbim VPN është me të vërtetë me shpejtësi të lartë.

Përdoruesi ndonjëherë mund ta ketë të vështirë
lidheni në rrjetin VPN. Arsyet mund të jenë intensiteti i lartë i trafikut për këtë
rrjet i veçantë, ose mbase është rrjeti juaj celular që është duke u varfër
lidhjes.

Përdoruesit që nuk kanë një server Turbo VPN
në rajonin e tyre mund të përjetojnë shpejtësi pak më të ngadalta.

Por nuk ka dyshim në mendjet tona se
kjo është ndër shërbimet më të shpejta VPN që lejojnë përdoruesin të përjetojë lartë
shpejtësi nën rrjetin VPN, dhe kjo gjithashtu falas.

Ndërfaqja e përdoruesit dhe përvoja – Asgjë për të kujdesur

Cilësimet e paracaktuar të aplikacionit

Ndërfaqja e përdoruesit bëhet gjithnjë e më shumë
e rëndësishme kur bëhet fjalë për një aplikacion mobil. Ndërfaqja duhet të jetë intuitive
në mënyrë që përdoruesit të mos e kenë të vështirë të lundrojnë përmes aplikacionit.

Turbo VPN vjen me një aplikacion mjaft të thjeshtë i cili i përshtatet lidhjes së shpejtë. Por nëse jeni një jo-VIP
përdorues, atëherë shpejtësia mund të shkatërrohet nga reklamat. Reklamat nuk ndërhyjnë
gjatë seancës së lidhjes pse.

Përdoruesit janë
shërbeu me dy lista serverësh, njëra është për të gjithë, dhe tjetra është vetëm për përdoruesit VIP.
Lista e serverëve VIP përmban gjithashtu serverë të dedikuar për transmetim.

Sidoqoftë, për personalizim shtesë
opsione, përdoruesit nuk marrin asgjë tjetër përveç opsionit
për të ndryshuar protokollin. Nuk ka mundësi shtesë të personalizuara.

Karakteristika e zakonshme e lidhjes automatike është e ndezur
fillimi i aplikacionit është në dispozicion.

Mungesa e karakteristikave shtesë dhe
Mundësitë e personalizimit e bëjnë aplikacionin të duket shumë themelor. Ne mendojmë se shërbimi
ofruesi duhet të përfshijë disa veçori të tjera për të përmirësuar përvojën e përdoruesit.

Mimi – Merrni reklama ose paguani para

Ne diskutuam tashmë që aplikacioni është
në dispozicion falas, si dhe në një version të paguar. Klientët e pajtuar nuk u shërbehen reklamave.

Klientët e pajtuar marrin gjithashtu një numër më të madh të opsioneve të serverëve, dhe serverët e dedikuar për transmetim janë përfshirë gjithashtu në atë.

Për tu bërë një klient VIP, duhet të paguani
rreth 11 USD për një muaj. Por nëse regjistroheni për një vit të tërë, atëherë do t’ju kushtojë më pak se 3 USD për
muaj.

Sidoqoftë, duke bërë një angazhim kaq afatgjatë
mund të mos duket si një ide shumë e mençur.

Përdoruesit mund të marrin shërbimin VIP në a
bazë gjykimi për shtatë ditë. Kjo kohë shumë duhet të jetë e mjaftueshme për çdo përdorues për të
vendosni nëse ai / ajo dëshiron të regjistrohet në shërbim.

Ne ndiejmë që ofruesi i shërbimit duhet
kanë ofruar më shumë mundësi abonimesh, siç janë për tre muaj dhe gjashtë muaj. Kjo do ta lehtësojë klientët
investoni në shërbim.

përfundim

Aplikacioni Turbo VPN i shërben qëllimit të tij, d.m.th.,
të ofrojë shërbim VPN me shpejtësi të lartë me një çmim shumë më pak.

Sidoqoftë, ekziston një shqetësim i caktuar rreth
produkt i cili duhet të pastrohet. Ata duhet të informojnë përdoruesit në lidhje me
kriptimi në shërbim. Mbledhja e të dhënave gjithashtu duhet të minimizohet.

Opsionet e serverit janë mjaft, por ato
duhet të shtoni më shumë veçori dhe mundësi të personalizimit në produkt.

Shpejtësia e shërbimit është frikë dhe frymëzon arsyen e kësaj
popullariteti i produktit.

Nëse ofruesi adreson çështjet e listuara
më lart, atëherë kjo aplikacion thjesht mund të bëhet i papërballueshëm.